Buscador

Pastisseria Can Ventura

Can Ventura celebra el seu centenari endolcint la vida dels badalonins - Texto de C. Carvajal – Tot Badalona
Fa més de cent anys que molts badalonins compren cada diumenge el tortell a la mateixa pastisseria, a Can Ventura, i és que la pastisseria més antiga de Badalona celebra durant aquest any el seu centenari. Des de fa un segle l’establiment ha estat regentat per la mateixa família, els Ventura. Tot i que no hi ha cap document que ho acrediti, l’octubre de l’any 1908, el senyor Jacint Ventura Riera obrí les portes de la pastisseria Ventura al número 28 del cèntric carrer del Mar.
Des de fa cent anys poques coses han canviat a la botiga, de fet, si un mira les fotografies de principis del segle passat, l’aparador, el cartell, la porta de fusta i fins i tot l’aroma que desprèn quan s’entra han resistit el pas del temps. Podríem afirmar que entrar a la Pastisseria Ventura és aturar la màquina del temps, recordar aquella Badalona perduda, aquella en què tothom es coneixia o aquella dels postres de diumenge, un acte que, tot i el canvi d’hàbits socials i el pas dels anys, molts continuen fent. Ara que tothom està pendent de no engreixar-se, és tot un luxe entrar a Can Ventura i endolcir-se amb un croissant de xocolata, unes ulleres o un tornemi. També a Can Ventura podem comprar un pa com el d’abans, molt recomanable el pa de Viena o de motlle. Fins i tot moltes persones venen a Badalona, cada setmana, de poblacions properes a comprar algun dolç a la pastisseria.
Actualment, i des de finals de la dècada dels vuitanta, el negoci el regenta la tercera generació familiar. Segur que molts badalonins recorden, l’any 1988, la gran festa del 80è aniversari, a la qual va assistir mig Badalona.
L’actual propietària Margarita Domingo Ventura,que porta més de 40 anys darrera el mostrador, ha explicat a la Revista El Tot, que ara el client busca productes menys dolços i sobretot amb menys sucre. “Nosaltres ens hem adaptat al gust del client, però el tipus de producte es el mateix ara que fa 50 anys”. Segons Domingo;”cada setmana tenim clients que venen a comprar tortells o encasades, fins i tot de Barcelona”.
Tot un aparador de dolços i postres. Qui no s’ha delectat amb els extraordinaris tortells de nata o massapà, els borregos de Sant Antoni, la rebosteria selecte, la pasta fullada o les encasades, que tradicionalment elaboren durant la temporada d’hivern el dissabte i diumenge! Can Ventura és tota una institució a Badalona, un d’aquells establiments que tot i l’evolució de la ciutat no pot desaparèixer.
Cent anys endolcint tota Badalona i comarca, per molts anys!